Castigul real al depozitelor bancare

Foto: suphakit73/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: suphakit73/ FreeDigitalPhotos.net

Expertul Banilor te ajuta sa afli castigul real al depozitelor bancare. Poti compara acum ofertele bancilor nu doar dupa ratele dobanzilor, ci si dupa castigul efectiv ramas dupa retinerea tuturor comisioanelor.

Dobanzile practicate de banci la depozite continua sa scada, iar acest lucru face tot mai dificila comparatia ofertelor.

Atunci cand rata dobanzii este mica, castigul se poate evapora rapid, prin retinerea unor comisioane de administrare ridicate de catre banca.

Expertul Banilor a identificat 3 costuri principale care afecteaza profitabilitatea depozitelor:

  • ¬†impozitul pe venit (16% in prezent);
  • comisionul cu administrarea contului curent;
  • comisionul cu retragerea de numerar.

 

Consumatorii trebuie sa tine cont de toate aceste costuri atunci cand compara ofertele bancilor si nu trebuie sa se uite exclusiv la rata dobanzii. Evident, acest proces este unul destul de complicat, dar care poate fi parcurs acum mult mai usor.

In sectiunea Depozite la termen, Expertul Banilor a conceput un algoritm care tine cont de toate aceste costuri si iti arata castigul efectiv obtinut prin constituirea unui depozit.

In evaluarea costurilor cu administrarea conturilor curente, am tinut cont de cel mai ieftin produs din oferta banci.

Luam in calcul comisionul cu retragerea de numerar, practicat in ziua scadenta a depozitului. In unele cazuri, bancile percep costuri mai mari daca banii se retrag in zilele urmatoare, astfel ca trebuie avut in vedere acest aspect.

Unele persoane prefera sa retraga banii prin virament bancar (optiune care este mult mai ieftina, in cazul depozitelor in lei).  In aceste cazuri, formularul de selectie permite excluderea comisionului cu retragerea de numerar din calculul castigului, pentru a reflecta aceasta situatie particulara.

Comparatii
Compara castigul real al depozitelor in sectiunea Depozite la termen

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult