Carpatica Asig primeste aprobarea ASF pentru planul de redresare financiara

carpatica-sibiuCarpatica Asig a obtinut aprobarea ASF pentru planul de redresare financiara, prin care se va restabili situatia financiara a societatii.

Masurile propuse de societate urmaresc sa restabileasca profitabilitatea operationala, prin echilibrarea portofoliului de asigurari si prin reducerea cheltuielilor de achizitie si de administrare.

In paralel, se doreste atragerea de noi resurse financiare printr-un aport de capital social in numerar, atragerea unui imprumut subordonat si atragerea unui investitor strategic.

Planul de redresare vizeaza si imbunatatirea cadrul de guvernanta corporativa si de administrare a riscului prin schimbarea auditorului extern statutar, optimizarea programului de reasigurare, imbunatatirea sistemelor informatice si actualizarea profilului de risc.

Actionarii Carpatica Asig trebuie sa aprobe acest plan in cel mult o luna. Ulterior, societatea va trasmite lunar catre ASF un raport cu stadiul de realizare al masurilor propuse.

“Masurile prezentate in planul de redresare, aprobat in data de 3 septembrie 2014, sunt de natura sa contribuie la restabilirea situatiei financiare a societatii si incadrarea in indicatorii prudentiali”, se arata in comunicatul ASF.

Planul de redresare financiara a devenit necesar dupa ce in mai 2014, ASF a deschis procedura de redresare financiara pentru Carpatica Asig.

Important
Toate politele emise de Carpatica Asig raman valabile pana la expirare. Totodata, societatea poate sa emita in continuare polite.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult