Cardurile de credit BCR au cash-back de pana la 2%

cumparaturi-card-credit-img
Foto: Witthaya Phonsawat/ FreeDigitalPhotos.net

Clientii BCR care detin carduri de credit pot castiga un bonus in cash de pana la 2% din valoarea cumparaturilor achitate cu cardul. ExpertulBanilor.ro iti prezinta cum functioneaza programul de loialitate.

BCR vrea sa incurajeze clientii sa foloseasca mai des cardul de credit. In acest scop, a introdus un program de loialitate, prin care clientii primesc bani, in functie de valoarea cumparaturilor achitate cu cardul.

Bonusul platit de BCR se acorda in urmatoarele conditii:

  •  in fiecare luna, poti castiga 2% din valoarea tranzactiilor achitate cu cardul la urmatorii comercianti: benzinarii, magazine de imbracaminte si incaltaminte, restaurante, divertisment si timp liber, calatorii (avion, hotel, inchirieri masini), utilitati;
  • in fiecare an, se acorda un bonus aniversar de 1% pentru toate celelalte cumparaturi efectuate cu cardul de credit.

 

Prin urmare, daca faci cumparaturi de la magazine partenere, bonusul este de 2% si se plateste lunar (pana pe 20 a lunii urmatoare). Pentru restul cumparaturilor, bonusul va fi de 1% si va fi platit anual (in luna urmatoare, dupa aniversarea unui an de la emiterea cardului).

Conform regulamentului campaniei, bonusul lunar nu poate depasi 400 lei, iar cel aniversar – 4.800 lei. Pentru sumele care depasesc plafonul de 600 lei, banca ve retine impozitul pe venit, aplicand cota de impozitare de 16%.

Banca iti da bonus, dar iti poate percepe si dobanda!

Banca ofera bonus pentru a incuraja clientii sa cheltuiasca bani de pe cardul de credit. Cu cat cheltuiesti mai mult, cu atat vei incasa un bonus mai mare. Aparent lucrurile par simple, dar exista o capcana.

Fiind un card de credit, sumele cheltuite genereaza dobanda. Rata dobanzii este in prezent de peste 21%. Prin urmare, dobanda lunara este de 1,75% pe luna.  

Asa cum se poate observa, nu are niciun rost sa faci cumparaturi doar de dragul bonusului. Singurul mod in care acest bonus te avantajeaza este atunci cand nu platesti dobanda pentru sumele cheltuite.

Acest lucru este posibil doar daca, in fiecare luna, rambursezi toate sumele cheltuite in perioada de gratie. Daca ramai dator chiar si cu 1 leu, banca te va penaliza si iti va aplica dobanda la intreaga suma utilizata.

Important
Merita sa faci cumparaturi ca sa castigi bonusul, doar daca poti rambursa integral cumparaturile in perioada de gratie.

Banca mizeaza tocmai pe faptul ca nu toti clientii vor putea rambursa integral cumparaturile in perioada de gratie, dar vor fi tentati de bonus ca sa cheltuie bani de pe cardul de credit.

In cazul in care nu iti poti controla cheltuielile si faci cumparaturi din implus, atunci este mai bine sa nu folosesti cardul de credit, deoarece risti sa te indatorezi la costuri foarte mari.

Atentie
In extrasul de cont, bancile mentioneaza de regula suma minima de plata. Evita cu orice pret sa platesti doar acesta suma. Achita in schimb cat de mult poti din suma cheltuita, de preferat, chiar suma integrala. ExpertulBanilor.ro te ajuta sa descoperi aceasta capcana cu ajutorul calculatorului Suma minima de plata.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult