Pot lua credit daca am restante?

In general, persoanele care figureaza cu restante la Biroul de Credit au sanse extrem de mici sa mai obtina un nou imprumut de la banca.

Majoritatea creditorilor resping din start acest tip de solicitanti, iar cei care-i iau in calcul, aplica criterii de selectie mult mai dure in asemenea situatii.

Este foarte important ca durata restantei sa nu depaseasca cu mult perioada de 30 zile, iar acest incident sa fie ocazional. In cazul in care ai acumulat periodic restante la creditele contractate in trecut, acest lucru semnaleaza o situatie financiara instabila.

De asemenea, in cazul in care poti dovedi ca aparitia restantei a fost cauzata de alti factori decat cei de natura financiara – cum  ar fi aparitia unor probleme de sanatate sau de o calatorie in strainantate – banca s-ar putea sa fie mai permisiva.

In rest, singura solutie pentru restantieri este sa astepte ca informatiile respective sa fie sterse din baza de date.

Situatia se va schimba doar in momentul in care bancile vor implementa in decizia de creditare scoringul oferit de Biroul de Credit. Acest sistem evalueaza automat riscul de credit al fiecarui client, tinand cont atat de informatiile negative, cat si de cele pozitive. O nota proasta primita pentru o restanta aparuta in trecut poate fi imbunatatita prin plata ratelor la timp in anii urmatori.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult