BCR introduce conturi curente fara costuri de administrare

bcr-branch5Clientii BCR pot beneficia de conturi curente fara comisioane de administrare si de retrageri gratuite de numerar de la ATM-urile bancii. Oferta nu este conditionata de incasarea salariului la banca.

BCR a modificat oferta pentru conturile curente la sfarsitul lunii ianuarie 2016 si ofera clientilor acces la un produs mai ieftin.

Conturile curente in lei au acum comisioane zero de administrare. In plus, clientii pot solicita si un card de debit, pe care sa-l ataseze contului curent. La randul sau, cardul nu are comisioane de administrare si permite retrageri gratuite de numerar de la orice bancomat BCR.

Pachetele de cont curent nu mai sunt atractive

In noile conditii, a devenit mai avantajos la BCR sa cumperi separat contul curent, cardul de debit si serviciul de internet banking decat varianta unui pachet de cont curent.

Singurele costuri care apar atunci cand achizitionam separat cele 3 servicii sunt un comision de 3 lei pe luna pentri acces la internet banking si taxa de emitere a cardului de 10 lei. Intr-un an, am plati 46 lei.

Cel mai ieftin pachet (ClasiCont)  – care cumuleaza cele 3 servicii – costa 5,5 lei pe luna si nu ofera in plus decat alerte SMS la intrarea salariului in cont, iar costul anual este de 66 lei.

Deponentii ar trebui sa isi faca un card de debit

Persoanele care au depozite la BCR si prefera sa retraga banii in numerar la scadenta, ar trebui sa isi faca un card de debit. In acest fel, ei isi pot retrage economiile de la ATM-urile bancii fara niciun comision. Singurul cost este taxa de emitere a cardului de 10 lei.

Daca aleg varianta retragerilor de numerar la ghiseu, BCR aplica un comision urias: 1%, minim 15 lei. Astfel, toata dobanda acumulata poate sa dispara.

O alta varianta pentru retragerea banilor este un virament intr-un cont la alta banca, operatiune pentru care BCR percepe 8 lei la ghiseu. In acest caz, trebuie sa fim atenti si la comisioanele de incasare de la banca unde se vireaza banii.

Conturile curente in valuta raman scumpe

Noile tarife practicate de BCR la conturile curente reprezinta o schimbare importanta fata de abordarea anterioara a bancii.

Inainte de privatizare, in 2006, banca nu percepea decat un comision modic la deschiderea contului curent, fara sa existe un comision de mentenanta.

Ulterior, s-au introdus comisioane de administrare lunara, care s-au tot scumpit. Aceste cresteri de tarife au culminat in 2013, cand BCR a eliminat din oferta conturile curente, fortand toti clientii sa cumpere pachete de cont curent, care costau 4,5 lei pe luna. Prin decizia luata recent, BCR revine la normalitate.

In cazul conturilor curente in valuta, insa, BCR mentine mai departe comisioane de administrare ridicate. Costul este de 4,5 lei pe luna la conturile in euro si dolari, respectiv de 12,5 lei pe luna la conturile in alte valute.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult