BCR face o promotie la depozite. Cat poti castiga?

bcr_8BCR ofera o rata a dobanzii de 3,75% pentru depozitele pe 3 luni, in cadrul unei promotii. ExpertulBanilor.ro iti arata cat poti castiga.

Oferta BCR este disponibila pana la sfarsitul lunii aprilie 2014, doar pentru clientii care vin cu sume noi la banca. Astfel, clientii trebuie sa isi transfere banii de la alte banci pentru a beneficia de dobanda promotionala de 3,75%.

La expirarea termenului de 3 luni, banii vor fi remunerati in conditiile standard de la depozitele BCR, rata dobanzii fiind mai redusa (intre 2,7% si 2,9%, in prezent).

Prin urmare, cei care vor sa profite de aceasta oferta, trebuie sa aiba in vedere ca ulterior castigul va fi mai mic, astfel ca este posibil sa fie nevoiti sa isi mute banii la alte banci, pentru a beneficia de dobanzi la depozite mai bune.

Care va fi castigul?

Dobanda incasata de client dupa 3 luni va fi de 0,93% din suma economisita (3,75% x 3/12). Dupa retinerea impozitului pe dobanda, clientul mai ramane cu un castig de 0,78%.

Daca tinem cont de comisionul de retragere de numerar (0,5% din suma retrasa), atunci castigul se diminueaza semnificativ si clientul mai castiga doar 0,28%. Acest cost poate fi evitat daca viram banii la scadenta prin ordin de plata. Costul transferului este de 6 lei pentru sume de pana in 50.000 lei si de 35 lei pentru sume care depasesc acest prag.

Suplimentar, mai trebuie platite si comisioanele pentru administrarea contului curent, de 4,5 lei pe luna.

La un depozit de 10.000 lei, profitul obtinut de deponent va fi in final de numai 60 lei, adica 0,6% din suma economisita, in cazul in care clientul isi retrage banii la scadenta prin transfer bancar. Cei care aleg sa retraga banii in numerar, nu mai mai raman aproape cu niciun castig.

Vrei sa retragi banii la scadenta in numerar?
Daca ai de gand sa faci un depozit, cu scopul de a retrage banii la scadenta in numerar, vei obtine un castig foarte mic.

Pentru un depozit de 100.000 lei, costurile administrative se acopera mai usor si se ajunge la un castig net de aproape 750 lei dupa 3 luni (cu conditia ca banii sa fie transferati prin ordin de plata).

In concluzie, promotia nu este deosebit de avantajoasa pentru cei care au sume mici, ci doar pentru cei care dispun de economii mai considerabile la alte banci.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult