BCR a ramas iar fara garantii de stat la creditele Prima Casa

bcr6BCR a epuizat plafonul de garantare pe care tocmai l-a primit de la FNGCIMM, astfel ca momentan nu mai poate acorda credite Prima Casa.

Banca a solicitat insa suplimentarea plafonului de garantare in cadrul programul Prima Casa 6. BCR a aprobat in ultimele 2 saptamani circa 1.000 de noi credite Prima Casa in valoare de aproximativ 136 milioane lei.

Pe 29 septembrie 2014, FNGCIMM a alocat fonduri noi pentru bancile care epuizasera anterior plafonul de garantii, dupa ce guvernul a decis deblocarea garantiilor pentru achizitia de locuinte ANL.

In bugetul pe 2014 erau prevazute garantii de 500 milioane lei, exclusiv pentru acest tip de imobile. Cum cererea pentru locuinte ANL a fost mult mai mica, fondurile s-au deblocat pentru achizitia de locuinte de orice fel.

In plus, guvernul intentioneaza sa blocheze fonduri in valoare de 25 milioane lei din bugetul disponibil in 2014, exclusiv pentru credite destinate romanilor care lucreaza in strainatate.

FNGCIMM anunta in urma cu 2 saptamani ca fondurile existente – dupa deblocarea celor dedicate locuintelor ANL – sunt suficiente pentru a satisface cererile ce pot aparea pana la sfarsitul lui 2014. Daca cererile continua insa in ritmul actual, garantiile s-ar putea termina mult mai devreme.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult