BCR a crescut avansul minim la 35%

bcr-24-bankingBCR a majorat la 35% avansul minim la creditele imobiliare si a scurtat perioada maxima de rambursare la 25 ani, ca reactie la aparitia legii darii in plata.

Cea mai mare banca – BCR – a introdus restrictii la creditele imobiliare, pentru a se proteja impotriva efectelor legii privind darea in plata. Avansul minim s-a majorat de la 15% la 35%, iar perioada maxima de rambursare s-a diminuat de la 30 ani la 25 ani.

Totodata, suma minima pentru obtinerea unui imprumut imobiliar s-a marit de la 22.000 lei la 45.000 lei. Noile conditii se aplica din 9 mai 2016. Costul creditelor a ramas nemodificat.

“’BCR va monitoriza indeaproape piata si impactul legislatiei in vederea ajustarii adecvate a politicilor de creditare”, a precizat vicepresedintele de retail si private banking din BCR, Dana Demetrian.

Prin acest pachet de masuri, banca se asigura ca imprumutatul va rambursa mai rapid datoria si nu va fi tentat sa apeleze la darea in plata.

De exemplu, la un credit de 200.000 lei pe 30 ani, clientul ramburseaza in primii 5 ani doar 9% din datorie. Daca perioada este de 25 ani, clientul achita 12% din credit in primii 5 ani.

Dupa 10 ani de rambursare, clientul va ajunge in situatia de a fi achitat deja jumatate din pretul locuintei, daca luam in calcul noile conditii de creditare ale BCR.

Prima Casa este momentan indisponibila

In prezent, BCR nu mai acorda credite Prima Casa deoarece si-a consumat plafonul alocat, potrivit informatiilor publicate pe website. Aceste imprumuturi vor deveni disponibile abia dupa ce Fondul de garantare va realoca plafoanele intre banci.

Astfel, persoanele care doresc imprumuturi pentru locuinta de la BCR au la dispozitie momentan doar creditele imobiliare clasice, unde avansul este de 35%. Ofertele curente ale bancilor pot fi comparate in sectiunea Credite Imobiliare.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult