Bancpost adopta pauza la plata ratelor

Creditele de nevoi personale Bancpost au din octombrie 2013, optiunea de 1 luna de vacanta. Clientii isi pot amana plata ratei o data pe an, pentru a utiliza banii in alte scopuri. ExpertulBanilor.ro iti arata cat te costa aceasta vacanta.

Noua facilitate introdusa de Bancpost – pauza la plata ratelor – nu este o noutate. Ea este folosita de mult timp de Raiffeisen Bank, ca mesaj de marketing. In acest caz, numarul de rate amanate este de maxim 3 ani.

bancpost 2Bancpost permite ca in fiecare an sa fie amanata o rata, astfel ca se poate ajunge la un numar de maxim 5 rate amanate, pentru un credit pe 5 ani. 

Asa cum ExpertulBanilor.ro a aratat, pauza la plata ratelor face creditul mai scump.

In luna in care nu platesti dobanda, nu inseamna ca nu o datorezi. Suma respectiva sa va adauga la soldul creditului, astfel ca datoria fata de banca va creste. Astfel, pe viitor, dobanda amanata va genera la randul ei dobanda.

Creditul nu este funny

In mesajele publicitare, bancile cauta sa transmita o atitudine pozitiva: poti merge in vacanta in luna respectiva sau iti poti cheltui banii la shopping. In acest fel, creditul pare ca te ajuta sa traiesti viata din plin, ca inainte de 2009.

In realitate, platesti rate pentru ceea ce ai cheltuit in trecut. De aceea, imprumutul trebuie tratat cu responsabilitate. Inainte de lua un credit de nevoi personale este bine sa te intrebi daca, in urmatorii 5 ani (cat timp vei plati ratele), iti va parea rau de modul in care ai cheltuit banii imprumutati.

In cazul in care ai totusi nevoie de un credit de consum, ExpertulBanilor.ro te ajuta sa compari mai usor ofertele de credite de nevoi personale.

Inainte de a te indatora este recomandat iti evaluezi posibilitatile financiare. Planul financiar te ajuta sa vezi daca poti rambursa creditul fara sa isi schimbi stilul de viata. Astfel, daca iti planifici cum trebuie bugetul, nu vei ajunge in situatia de a-ti lua pauza de la plata ratelor.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult