Bancile incep sa renunte la comisionul de analiza dosar

Foto: kongsky/ FreeDigitalPhotos.net

Cererea tot mai scazuta de credite forteaza bancile sa faca oferta mai atractiva, prin eliminarea comisionului de analiza dosar. ExpertulBanilor.ro iti arata care sunt creditele unde se manifesta aceasta practica.

Comisionul de analiza dosar are un impact negativ asupra clientilor. Acestia vin sa solicite bani de la banca, insa primul lucru pe care trebuie sa-l faca este sa dea ei mai intai bancii o suma de banci, sub forma acestui comision. La creditele de nevoi personale, comisionul de analiza poate ajunge pana la 200-300 lei.

Pentru a face imprumutul mai usor de obtinut de catre client, unele banci au renuntat la acest cost in cazul creditelor de nevoi personale. In aceasta categorie intra tot mai multe banci, cum ar fi BCR, Banca Transilvania, Raiffeisen, Bancpost, Volksbank, Piraeus Bank sau Banca Romaneasca.

Astfel, tot mai des, creditele de nevoi personale se pot obtine fara sa mai platesti vreun comision la banca. Costurile sunt esalonate integral pe parcursul perioadei de rambursare.

Absenta comisionului de analiza nu inseamna automat ca oferta este una atractiva, din punct de vedere al pretului. Consumatorii trebuie sa fie in continuare atenti la costul total al creditului, pentru a compara corect ofertele.

Costul creditului
DAE masoara costul total al creditul. Un DAE mai mic inseamna un credit mai ieftin!

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult