Banca Transilvania scumpeste creditele imobiliare

banca transilvania 4Banca Transilvania a majorat marja de dobanda cu 0,5 puncte procentuale la toate creditele imobiliare, anuland avantajul de care ar fi beneficiat clientii prin scaderea indicilor monetari de referinta.

Costul creditelor imobiliare a crescut la Banca Transilvania, dupa ce banca a decis sa majoreze marja de dobanda. Aceasta a urcat cu 0,5 puncte procentuale atat la creditele in lei cat si la cele in euro.

Pentru un credit imobiliar, rata dobanzii este acum de 5,09% la lei si 4,96% la euro. Clientii care isi incaseaza salariul la banca primesc o dobanda mai mica cu 0,5%.

Banca a aplicat o majorare similara si la creditele de nevoi personale garantate cu ipoteca, prin cresterea marjei de dobanda.

Avantajul oferit de indicii monetari este anulat

Prin decizia luata, Banca Transilvania a anulat integral avantajul de care clientii ar fi beneficiat prin scaderea indicilor monetari de referinta.

Indicele Robor la 3 luni a coborat cu 0,25% in primele 3 luni din acest an, de la 1% la aproximativ 0,8% in prezent. De asemenea, indicele Euribor la 6 luni s-a redus cu 0,1% in perioada ianuarie-martie 2016.

Daca marja de dobanda ar fi ramas neschimbat, aceste evolutii ar fi condus la ieftinirea creditelor.

Principalul motiv din spatele acestei decizii pare sa fie dorinta bancii de a-si imbunatati profitabilitatea, prin majorarea marjelor de castig.

Cum gasesc cel mai ieftin credit?

Expertul Banilor te ajuta sa gasesti cel mai avantajos credit cu ajutorul sectiunii de comparatii Credite Imobiliare. Aici pot compara ofertele bancilor in functie de diverse criterii, tinand cont de valoarea locuintei dorite si suma pe care vrei sa o imprumuti.

De exemplu, pentru un credit de 150.000 lei pe 25 ani cu avans de 15%, cele mai mici costuri se intalnesc in prezent la ING Bank, Intesa Sanpaolo si CEC Bank. Oferta Bancii Transilvania a coborat undeva spre mijlocul clasamentului, dupa scumpirile aplicate.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult