Banca Transilvania ajuta clientii cu credite la Volksbank

volksbank sediuBanca Transilvania propune clientilor Volksbank cu credite in franci elvetieni posibilitatea de a converti creditul cu un discount de 22,5% fata de cursul pietei. In plus, anuleaza pentru toti clientii comisionul de risc.

Banca Transilvania va prelua Volksbank Romania si toate problemele cu care banca s-a confruntat in ultimii ani: procese pe banda rulanta pe tema comisioanelor abuzive si un portofoliu subred de clientii supraindatorati cu credite in franci.

Banca Transilvania vrea insa sa scape rapid de toate aceste probleme si a pus la punct un plan extrem de atractiv pentru toti clientii Volksbank.

Conversie cu discount de 22,5%

O masura menita sa rezolve definitiv problema creditelor in franci este conversia acestora in credite in lei sau euro. Conversia se va face la cursul BNR din ziua conversiei, insa ulterior se va aplica o stergere de datorie de 22,5%.

Este un alt fel de a spune ca imprumuturile in franci vor fi convertite in euro sau lei la un curs cu 22,5% mai mic. Daca acum cursul pietei este de 4,21 lei/franc, conversia in conditiile propuse de Banca Transilvania va echivala cu aplicarea unui curs de 3,26 lei/franc. Aceasta este cotatia la care francul se tranzactiona in urma cu 5 ani.

Pe langa acest discount, soldul ramas al creditului va fi diminuat cu valoarea comisionului de risc achitat de clienti, de la semnarea contractului si pana in prezent. In plus, nu se va mai percepe acest comision.

“Valoarea efectiva a reducerii totale difera astfel in functie de situatia fiecarui client in parte, tinandu-se cont de soldul creditului, de eventualele restante si penalitati sau de situatiile particulare in care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank de catre clienti”, se precizeaza in comunicatul emis de Volksbank.

Oferta este valabila incepand din 4 mai 2015, in unitatile Volksbank. Pana atunci, banca a prelungit pana pe 17 mai 2015, decizia de inghetare a cursului la nivelul inregistrat la sfarsitul lui 2014, pentru plata ratelor la creditele in franci.

Banca intentioneaza sa contacteze telefonic toti clientii dupa data de 4 mai, urmand sa acorde prioritate cazurilor sociale si clientilor – care in ciuda greutatilor financiare – au ramas buni platinici.

Comisionul de risc va fi restitutit catre toti clientii

In ultimii ani, clientii Volksbank au apelat tot mai des la avocati pentru a obtine in instanta anularea comisionului de risc. De cele mai multe ori, instanta a dat dreptate clientilor, ceea ce a incurajat tot mai multe actiuni de acest tip.

Mai nou, chiar si clientii care au rambursat integral creditele de la Volksbank se gandesc sa dea banca in judecata pentru a-si recupera comisionul de risc.

Pentru a stopa acest gen de actiuni, Banca Transilvania a decis sa nu mai perceapa comision de risc de acum inainte. Decizia se va aplica pentru toate creditele, indiferent de moneda imprumutului: lei, euro si dolari.

In plus, toti clientii care mai in derulare credite de la Volksbank isi vor primi inapoi toti banii platiti pentru comisionul de risc.

Returnarea va fi efectuata prin diminuarea soldului ramas al creditului. Aceasta masura se va aplica dupa finalizarea programului de conversie pentru clientii cu credite in CHF, informeaza banca.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult