Au mai ramas 8.000 de tichete Rabla pentru persoane fizice

renault clioMinisterul Mediului a anuntat ca 60% dintre tichetele Rabla alocate persoanelor fizice au fost deja rezervate, astfel ca mai sunt disponibile doar 8.000 de tichete.

La data de 21 iulie 2015, Ministerul Mediul a informat ca peste 11.850 de persoane si-au cumparat deja o masina noua, casand un autoturism vechi.

In total, s-au epuizat pana acum 60% dintre tichetele destinate persoanelor fizice in numai 3 luni si jumatate. Programul a inceput in luna mai 2015.

In 2015, bugetul alocat pentru programul Rabla a inclus 20.000 de tichete pentru persoanele fizice si inca 5.000 de tichete pentru persoanele juridice. Fata de anul anterior, numarul de tichete destinate populatiei s-a majorat cu 3.000.

Pe langa prima de casare, persoanele fizice pot beneficia si de maxim 2 eco-bonusuri:

  • 750 lei daca achizitioneaza masini cu emisii mai mici de 100 g/km
  •  1.500 daca isi cumpara o masina hibrid
  •  2.500 lei la achizitia unei masini electrice.

 

Pentru mai multe detalii, accesati ghidul programului Rabla.

Pana acum, s-au acordat 377 de eco-bonus-uri pentru emisii reduse si alte 60 pentru masini electrice si hibride.
 
“Cred ca suntem pe drumul cel bun, mai cu seama daca ne uitam la Programul Rabla de anul trecut, cand numarul total de masini nepoluante achizitionate cu ecobonusuri a fost de doar 38, pe intreaga perioada de derulare Rabla”, a precizat ministrul mediului, Gratiela Gavrilescu.

Prima de casare este de 6.500 lei in acest an si se acorda persoanelor care isi cumpara o masina noua, cu conditia sa caseze un autoturism mai vechi de 8 ani. Proprietarii de masini vechi pot cesiona dreptul la prima de casare altor persoane, completand un formular la dealerul auto.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult