Astra Asigurari trebuie sa-si reduca la jumatate vanzarile

asf1ASF a impus noi restrictii pentru Astra Asigurari, societate aflata in procedura de redresare financiara. In urmatoarele 6 luni, vanzarile de asigurari trebuie reduse la jumatate.

Anunt sponsorizat

Dobanzi cum se cuvine pentru economiile tale! Deschide un depozit online cu 4% dobanda.

In februarie 2014, ASF a decis ca Astra Asigurari sa intre in procedura de redresare financiara, ca urmare a problemelor cu care societatea se confrunta.

Recent, ASF a extins masurile prudentiale, prin noi restrictii, prin Decizia nr. 999 din 2015:

  • limitarea primelor brute subscrise la nivelul de 50% din totalul primelor brute subscrise la data intrarii in administrare speciala, pentru o perioada de 6 luni;
  • interzicerea subscrierii unor noi contracte de asigurare si a incasarii primelor aferente pentru clasa de asigurari B15 (asigurari de garantii).

 

In plus, pe 27 mai 2015, ASF a aprobat prospectul de emisiune pentru majorarea capitalului social al Astra, conform propunerii administratorului special si deciziei actionarilor. Prospectul prevede majorarea cu suma de 424 milioane lei.

Procedura de administrare speciala impusa in cazul Astra are ca obiectiv imbunatatirea indicatorilor financiari si limitarea expunerii la riscurile aferente activitatii de asigurare, precum si apararea drepturilor asiguratilor.

Astra Asigurari se plaseaza pe locul 2 in topul reclamatiilor legate de asigurari, conform datelor publicate de ASF.Esti multumit de serviciile financiare?

Posteaza experienta avuta cu banca si ajuta alte persoane sa se decida, atunci cand vor sa cumpere un produs similar.

Citeste recenzii