Astra Asigurari: Teparii promit ca rezolva dosarul de dauna

asf1Autoritatea de Supraveghere Financiara avertizeaza consumatorii sa se fereasca de intermediarii care se ofera sa le rezolve problemele legate de solutionarea dosarului de dauna de la Astra Asigurari.

Daca ai fost lovit de un conducator auto cu asigurare RCA la Astra, singura solutie este sa mergi pentru constatarea daunei la Fondul de Garantare al Asiguratilor (FGA), deoarece societatea este in faliment.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) atrage atentia ca, in acest moment, nicio alta constatare de dauna nu este valabila.

Prin urmare, in caz de accident, trebuie sa completezi o cerere-tip  – Cererea de deschidere a dosarului de dauna – si sa contactezi fondul. Reprezentantii acestui fond iti vor spune apoi cand te poti programa pentru o constatare.

Constatarea daunei este gratuita

Constatarile sunt gratuite, astfel ca nu trebuie sa platesti pe nimeni pentru a-ti facilita acest lucru. FGA va acoperi costul acestor constatari.

In cazul in care FGA va mandata o societate sa faca aceste constatari, si in aceasta situatie consumatorii nu vor suporta niciun cost.

“Orice promisiuni, cu privire la intocmirea de dosare care ar fi acceptate de catre FGA, sunt false daca firma nu are mandat expres din partea FGA”, semnaleaza ASF.

Autoritatea de supraveghere indeamna consumatorii sa nu se lase inselati de acesti falsi intermediari si recomanda pagubitilor sa sesizeze politia sau ASF in toate cazurile de acest tip.

Aceasta alerta vine in contextul in care ASF a cerut falimentul Astra pe 26 august 2015, dupa ce a constatat ca sunt intrunite toate conditiile legale pentru declararea starii de insolventa a societatii.

Conform evaluarilor ASF, fondul de garantare are capacitatea de a acoperi cererile de despagubire din partea asiguratilor, in limita plafonului de 450.000 lei per asigurat.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult