Astra Asigurari are restante la plata daunelor auto

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Un service auto din Timisoara a solicitat falimentul societatii Astra Asigurari pentru neplata reparatiilor efectuate in cadrul dosarelor de dauna. ExpertulBanilor.ro va prezinta problemele semnalate.

Cererea de deschidere a falimentului Astra a fost depusa de service-ul auto din Timisoara, Paint System Service, pentru neplata reparatiilor in termenul legal, informeaza Asociatia Societatilor de Service-uri Auto Independente (ASSAI). Datoria restanta se ridica la aproximativ 65.000 lei.

“Pentru societatea noastra, este o suma importanta care pune in pericol continuarea activitatii”, afirma Mihai Rozsa, directorul general al societatii respective. El spune ca a invitat reprezentantii Astra la o mediere, insa acestia nu s-au prezentat.

Societatea nu plateste costul real al reparatiilor

Rozsa a precizat ca cele mai multe dosare de daune au fost achitate partial de catre Astra Asigurari, conform propriilor evaluari, fara a tine cont de cheltuielile reale ale reparatiilor. In acest fel, s-a incalcat legislatia, deoarece firma de asigurari este obligata la despagubirea intregului prejudiciu.

Actuala legislatie stabileste ca asiguratorul acopera costurile de reparatie, conform tarifelor practicate de unitatile reparatoare.

Asociatia service-urilor auto trage un semnal de alarma si recomanda tuturor asiguratilor sa isi aleaga cu atentie societatea de asigurare, deoarece sunt tot mai putine societatile care isi mai respecta obligatiile de despagubire in Romania.

Neplata daunelor a devenit un fenomen cronic

Acesta este al 3-lea caz de acest fel semnalat de ASSAI, dupa ce anterior au fost declansate actiuni similare impotriva Euroins si Uniqa Asigurari.

Problemele intampinate de persoanele pagubite s-au acutizat foarte mult in ultimii ani, avand loc foarte des cazuri cand nu se platesc despagubirile cuvenite la reparatia pe RCA.

In prezent, DNA ancheteaza pentru coruptie mai multi functionari din ASF, inclusiv persoane din conducerea institutiei, pentru ca au permis societatii Carpatica Asig sa functioneze, desi controalele efectuate au scos la iveala deficiente grave.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult