Asiguratorii din Malta folosesc doar service-uri autorizate la reparatia masinilor

Foto: stockimages/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: stockimages/ FreeDigitalPhotos.net

In timp ce la noi asiguratorii cauta sa convinga clientii sa isi repare masina in garajul din spatele blocului, in Malta, asiguratorii nu accepta sa lucreze la reparatiile auto decat cu service-uri autorizate.

Reparatia masinii pe RCA este o adevarata provocare in Romania.

Asa cum o asociatie de service-uri auto a semnalat, unii asiguratorii cauta sa achite despagubiri cat mai mici, care nu permit reparatia autoturismului la un service autorizat, ci mai degraba in service-uri de cartier, unde lucrarile se fac la negru.

Pagubitii care accepta astfel de solutii nu beneficiaza de nicio garantie, pentru reparatiile efectuate.

In Malta, insa, 6 asiguratori au pus la punct un proiect special (denumit Reparatii Eficiente pe Asigurari Auto), prin care reparatia masinilor se face doar la service-uri autorizate. In plus, toate service-urile sunt obligate sa ofere clientilor o garantie de 24 de luni pentru lucrarile efectuate.

“Vehiculele moderne sunt construite cu materiale durabile si incorporeaza tehnologie inalta care este conceputa sa asigure siguranta soferului si a pasagerilor. Daca sunt folosite echipamente gresite sau procedura de reparatie este incorecta, acest lucru poate usor pune in pericol siguranta vehiculului si a pasagerilor”, afirma Ian Clutton, project manager-ul acestei initiative.

Service-urile auto incluse in program sunt verificate cel putin o data pe an de catre institutul care le autorizeaza, pentru a vedea daca respecta cerintele operationale.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult