ASF a gasit probleme la achizitia online de RCA

Foto: Vichaya Kiatying-Angsulee/ FreeDigitalPhtos.net
Foto: Vichaya Kiatying-Angsulee/ FreeDigitalPhtos.net

ASF a emis o alerta prin care avertizeaza consumatorii care exista o serie de riscuri la achizitia online de asigurari RCA. Autoritatea nu precizeaza cat de raspandite sunt problemele identificate.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a emis un avertisment cu privire la riscurile achizitiei online de asigurari RCA.

Alerta semnaleaza ca “tarifele politelor auto obligatorii comercializate on-line nu corespund intotdeauna cu oferta reala a societatilor de asigurare autorizate”.

Principalale diferente apar ca urmare a utilizarii unui calculator defectuos, din ignorarea sistemului bonus-malus, din lipsa de actualizare a ofertelor sau din lipsa autorizarii ASF a furnizorului online.

Recomandarea ASF este sa consultam mai multe site-uri si sa asiguram ca sunt autorizate sa vanda polite RCA.

De semnalat ca ASF nu precizeaza care este numarul acestor reclamatii sau numarul site-urilor cu tarife defectuoase, pentru a avea o imagine cu privire la dimensiunea problemei.

De ce nu se tine cont de bonus-malus?
Unul din motive pentru care uneori comparatoarele online nu tin cont de discount-ul oferit de sistemul bonus-malus este ca seria de sasiu nu a fost introdusa corect. Uneori, cifra “0” si litera “O” pot fi confundate, motiv pentru care autovehiculul nu poate fi identificat in baza CEDAM.In zona asigurarilor RCA, principala problema cu care confrunta consumatorii este neplata despagubirilor. Acest lucru a fost semnalat chiar de catre ASF, intr-un raport recent care analizeaza reclamatii primite de la consumatori in 2014.

Ar fi de dorit ca ASF sa emita periodic avertismente despre cum sa evitam periodic avertismente despre cum sa evitam cele mai frecvente probleme.

Precedenta alerta emisa de ASF cu privire la RCA a fost publicata in ianuarie 2014. Atunci consumatorii au fost informati ca exista riscul sa cumpere un RCA fals. Pe de alta parte, chiar in alerta respectiva se preciza ca riscul de a cumpara un RCA fals este minim.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult