Alte 3 banci ajuta temporar clientii cu credite in franci

piraeus bank 3Piraeus Bank, Millennium Bank si Banca Romaneasca au anuntat masuri de sprijin pentru clientii cu credite in franci. Acestea ofera doar solutii temporare si nu rezolva problema supraindatorarii.

Pireaus Bank a informat ca va oferi solutii individuale pentru clientii cu credite in franci, astfel incat nivelul ratelor (exprimate in lei) sa se mentina la o valoare apropiata de cea de la sfarsitul lui 2014.

In acest sens, banca va ajusta indicele LIBOR CHF, pentru a ingloba ultima reducere de dobanda (-0,5%) operata de Banca Nationala a Elvetiei. De asemenea, banca mizeaza pe avantajele fiscale oferite la restructurarea creditelor, asa numita Electorata. Pana acum nu exista informatii care ar fi beneficiat vreun client de acesta schema, desi este disponibila de mai bine de jumatate de an.

Millennium Bank a venit cu un anunt similar ca si cel facut de OTP, situatie fireasca avand in vedere ca banca a fost preluata de grupul maghiar. Astfel, clientii vor beneficia timp de 3 luni de o reducere de dobanda de pana la 1,5%. Clientii pot depune cereri in orice unitate pana la 27 februarie 2015.

“Portofoliul de credite in CHF al Millennium Bank Romania este foarte redus, cu toate acestea analizam constant evolutia pietei si vrem sa ne asiguram clientii ca vom continua sa cautam masuri de protectie pentru a-i sustine in asemenea situatii neasteptate”, afirma directorul de marketing si comunicare al bancii, Adrian Popa.

De asemenea, Banca Romaneasca a anuntat ca reduce dobanzile la creditele in franci cu peste 0,8%, prin actualizarea dobanzilor cu indicele de referinta valabil la 26 ianuarie 2015. Noua dobanda va fi mentinuta pana la urmatoarea data de actualizare.

“Masura vine in continuare politicii constante a bancii care ofera, inca din 2010, clientilor cu dificultati in achitarea ratelor, solutii de restructurare aplicate in functie de particularitatile fiecarei situatii”, au precizat reprezentantii Bancii Romanesti.

Pana acum, 6 banci au anuntat masuri de ajutor pentru clientii cu credite in franci. Dintre ele, doar Volksbank a permis clientilor sa achite ratele la un curs sub cel de piata.

Toate aceste masuri sunt insa temporare si nu rezolva problema de fond, aceea a situatiei de supraindatorare in care au ajuns clientii cu credite in franci.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult