Adeverinta de venit de la Banca Transilvania permite oricand retineri salariale

banca transilvania 1Adeverinta de venit de la Banca Transilvania da dreptul bancii sa solicite oricand angajatorului sa faca retineri salariale pentru acoperirea ratelor restante.

La obtinerea unui credit este necesara intotdeauna o adeverinta de venit, din partea angajatorului.

Aceste adeverinte sunt standardizate de catre fiecare banca, astfel ca angajatorul trebuie doar sa completeze formularul si sa-l semneze.

Sunt cazuri cand adeverinta de venit impune angajatorului si o serie de obligatii fata de banca. In majoritatea cazurilor, acestea se refera doar la obligatia de informare a bancii la schimbarea locului de munca.

La creditele de nevoi personale oferite de Banca Transilvania, adeverinta de venit impune suplimentar o clauza extrem de nefavorabila salariatului.

In cazul aprobarii contractului de credit, daca Banca Transilvania ne comunica faptul ca angajatul nostru nu a rambursat (total sau partial) vreuna din rate, suntem de acorda ca, pe perioada cat este angajatul nostru, fara indeplinirea altei formalitati, sa retinem din salariul acestuia si sa viram in contul Bancii Transilvania sau in contul persoanei care s-a subrogat in drepturile creditorului, la solicitatea bancii, sumele comunicate pana la achitarea integral a debitului”, se mentioneaza in adeverinta de venit, ce trebuie semnata de angajator.

Suplimentar, clientul este nevoit sa semneze un acord, prin care este de acord cu aceste retineri. Mai mult, in cazul in care isi va schimba locul de munca, se obliga sa prezinte o adeverinta similara de la noul angajator.

Prin urmare, in cazul in care ai vreo cheltuiala mai urgenta decat la rata la banca, angajatorul va fi obligat sa-ti retina bani din salariu, fara prea multe explicatii. In plus, evitandu-se formalitatile legale, se poate ocoli restrictia impusa de Codul de Procedura Civila la executarea silita, ce limiteaza retinerile salariale la o treime din salariu.

Practic, banca isi rezerva dreptul prin adeverinta de venit sa-ti retina din salariu oricat de multi bani are nevoie, pentru acoperirea datoriilor scadente.

E bine de stiut ca astfel de clauze nu exista toate bancile. La creditele de nevoi personale BCR si BRD, de exemplu, adeverinta de venit nu impune nicio obligatie pentru angajator, decat aceea ca venitul inscris sa fie corect. Colectarea restantelor este treaba bancii si nu a angajatorului!

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

2 Comentarii
  • Articolul acesta nu este decat publicitate negativa gratuita bancii.
    In urma cu cativa ani mi-am facut un credit de nevoi personale la BT, iar pe adeverinta respectiva, angajatorul meu pur si simplu a taiat acea clauza, pentru a nu fi obligat sa-mi retina mie sume din venit. Banca nu a zis nimic si mi-a acordat creditul fara probleme. Articol facut fara surse…de cineva care a vazut modelul de adeverinta si evident nu a pus nicio intrebare suplimentara

    • Articolul prezinta sursa cea mai importanta: formularul de adeverinta solicitat de banca. Va multumim ca impartasiti si altor clienti potentiali trucuri pentru a evita clauzele impuse de banca!

Comentariile sunt inchise.