Accidentele rutiere, principala cauza de deces la tineri

allianz CTUn studiu publicat de Allianz Center for Technology arata ca accidentele in trafic reprezinta principala cauza a deceselor in randul tinerilor, indiferent de situatia economica a tarii.

Romania se situeaza pe locul 25 la nivel global, cu o rata a deceselor ca urmare a unui accident rutier de 11,1 la 100.000 de locuitori.

La nivel mondial, 31% din totalul deceselor care au legatura cu accidentele rutiere este reprezentat de tineri si adulti tineri, cu varsta intre 15 si 29 ani.

“Acest procent se traduce prin peste 400.000 de vieti pierdute anual, valoare ce o depaseste pe cea a deceselor persoanelor tinere, ca urmare a bolilor, folosirii drogurilor, sinuciderilor, violentei sau evenimentelor din zone de conflict”, precizeaza studiul Allianz.

Tarile cu cele mai mari rate ale deceselor ca urmare a accidentelor de circulatie sunt Republica Dominicana (41,7%), Thailanda (38,1%) si Venezuela (37,2%). In SUA, procentul este de 11,4%.

Allianz a creat un website special unde ofera diverse sfaturi utile pentru soferii tineri, cum ar fi condusul masinii pe timp de noapte, prin serpentine sau trecerea prin intersectii.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult