3 ponturi pentru economii profitabile la banca

Chiar daca dobanzile la depozite au scazut foarte mult, acest lucru nu te impiedica sa obtii un castig rezonabil depunand banii la banca. Expertul Banilor iti prezinta 3 ponturi pentru economii profitabile la banca.

Foto: Ohmmy3d/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: Ohmmy3d/ FreeDigitalPhotos.net

Este mult mai greu in prezent ca sa obtii un castig depunand banii la banca, avand in vedere scaderea accentuata a dobanzilor la depozite. De multe ori, comisioanele practicate de banci reusesc sa stearga aproape orice urma de castig.

Expertul Banilor iti arata cum poti obtine in continuare castiguri din depozitele bancare.

1.    Compara ofertele bancilor

Primul pas pe orice consumator ar trebui sa il faca este sa compare atent ofertele bancilor. Nu te uita insa doar la rata dobanzii! Tine cont si de comisioanele asociate conturilor curente, deoarece deschiderea unui cont curent este intotdeauna obligatorie.

Comparatia este foarte simplu de efectuat pe Expertul Banilor, in sectiunea Depozite la termen, unde poti verifica rapid castigul net obtinut pentru fiecare oferta disponibila. Astfel, poti filtra rapid ofertele care pot genera castiguri.

Expertul Banilor este primul website din Romania care a oferit consumatorilor posibilitatea sa compare online castigul net obtinut la depozite.

2.    Depune toti banii la o singura banca

Este o mare greseala sa plasezi sume mici in depozite la diverse banci. In acest fel, vei plati comisioane de administrare a conturilor curente la fiecare banca, ceea ce iti diminueaza sever castigul.

Cea mai rentabila solutie este sa depui toate economiile la o singura banca. Cu cat suma depusa la banca este mai mare, cu atat cresc sansele sa obtii un castig net.

De exemplu, la un depozit de 1.000 lei pe 3 luni, doar 5 oferte genereaza castiguri pentru deponenti in prezent. Daca insa depunem 10.000 lei, atunci gasim peste 20 de oferte profitabile.

3.    Evita retragerea banilor in numerar

Retragerea banilor in numerar este o operatiune foarte costisitoare, ceea ce face ca deseori, deponentul sa retraga la scadenta mai putini bani decat a depus.

In cazul depozitelor in lei, exista o solutie mult mai ieftina pentru a muta banii de la o banca la alta: transferul interbancar.

Retragerea in numerar este recomandata doar in cazul ofertelor cu comision zero la scadenta. Nu uita insa sa anunti din timp (2-3 zile, in functie de politica bancii) ca intentionezi sa retragi banii, deoarece bancile penalizeaza retragerile neanuntate.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

1 Comentariu
  • Hello, ca cetatean roman vreau s? constitui un depozit in euro la o banca din Moldova, care sunt termenii si conditiile, cum se procedeaza? Merci

Comentariile sunt inchise.