UniCredit: Depozitele fara prelungire automata sunt total neatractive

unicredit-sediuPersoanele care fac depozite la UniCredit trebuie sa aleaga prelungirea automata a depozitului la scadenta pentru a primi o dobanda decenta. In caz contrar, dobanzile sunt foarte mici.

Anunt sponsorizat

Alege creditul imobiliar Casa Ta de la Raiffeisen Bank si ai reducere aniversara de 20% la dobanda.

Unicredit Tiriac Bank stabileste dobanzile la depozite, in functie de optiunea de prelungire automata. Cei care aleg ca la scadenta, depozitul sa fie reinnoit pentru o perioada similara, vor beneficia de dobanzi cat de cat decente.

Pentru un depozit pe 3 luni, rata dobanzii porneste de la 1,1% si poate urca pana la 1,35%, in functie de suma depusa. In topul dobanzilor la depozite, aceste randamente sunt printre cele mai mici din piata.

Merita semnalat ca UniCredit nu s-a remarcat in mod special prin practicarea unor dobanzi inalte la depozite, pozitionandu-se in partea inferioara a clasamentului. Prin urmare, clientii nu ales aceasta banca pentru castigurile mari pe care le ofera la produsele de economisire.

Dar dobanzile oferite la depozitele fara prelungire automata s-au decuplat cu mult fata de concurenta.

Dobanda de 0,01% la depozit

Pentru depozitul pe 1 luna, rata dobanzii este cuprinsa acum intre 0,1-0,2%, daca nu se alege optiunea de prelungire automata.

Daca selectam scadenta de 3 luni, castigul urca usor, pana la 0,55-0,70%. Dobanzile pot ajunge pana la 0,75-0,90%, daca perioada aleasa de economisire este de 1 an.

Aceeasi soarta au avut si dobanzile in euro. Depozitul pe 1 luna are o dobanda de numai 0,01%. La un depozit pe 1 an, dobanda abia ajunge la 0,3%, pentru depuneri mai mari de 100.000 euro.

In aceste conditii, clientii ar trebuie sa aleaga cu prioritate depozitele cu prelungire automata, unde remuneratia oferita de banca este comparabila cu cea a altor banci. Evident, vorbim de bancile cu cele mai mici dobanzi de pe piata.