Patria Bank fuzioneaza in graba cu Carpatica

Patria Bank fuzioneaza cu Banca Comerciala Carpatica de la 1 mai 2017, clientii fiind informati cu numai 5 zile inainte de efectele acestei fuziuni.

Unitate-Patria BankPe 1 mai 2017, Banca Comerciala Carpatica si Patria Bank implementeaza fuziunea ca urmare a indeplinirii procedurilor prevazute de lege.

Fuziunea se face prin absorbtia Patria Bank de catre Carpatica, astfel ca noua banca va continua sa fie listata la BVB. Pe de alta parte, noua banca se va numi Patria Bank.

Informare din scurt a clientilor

Cei peste 240.000 de clienti ai celor doua banci au fost informati insa cu numai 5 zile inainte de efectele acestei fuziuni, chiar in pragul mini-vacantei de 1 Mai.

“Informarea clientilor a fost realizata cu prioritate in cursul zilei de astazi, 26 aprilie 2017, timpul scurt avut la dispozitie pana la momentul fuziunii reprezentand un dezavantaj pe care cele doua banci il constientizeaza, toate eforturile fiind astfel depuse pentru minimizarea impactului resimtit de clientii persoane fizice si companii”, se arata in comunicatul bancii.

Clientii Bancii Carpatica nu vor putea utiliza aplicatia de internet-banking in intervalul 28 aprilie, ora 15 – 2 mai, ora 18. Cardurile sunt valabile mai departe, insa ele pot sa nu functioneze in perioada mini-vacantei, ca urmare a unor intreruperi temporare, informeaza banca.

Clientii Patria Bank trebuie sa-si schimbe cardurile si conturile

Deoarece banca migreaza pe platforma Carpatica, clientii Patria Bank vor trebui sa isi schimbe cardurile. Din 2 mai 2017, ei vor putea folosi doar noile carduri, distribuite din lunile decembrie si ianuarie.

Platforma de carduri nu va fi disponibila in intervalul 1 mai, ora 23:30 – 2 mai, ora 8:00.

In plus, clientii Patria Bank trebuie sa migreze la o noua platforma de internet banking, cu noi date de acces.

De la 1 mai, vor intra in vigoare automat noile coduri IBAN, vechile conturi fiind automat inchise. Prin urmare, clientii trebuie sa comunice noile coduri IBAN catre angajatori, pentru a-si primi salariile in cont.

Cum s-a produs fuziunea?

In primavara lui 2016, Patria Bank a achizitionat 60% din actiunile Bancii Carpatica. Proiectul de fuziune a primit aprobarea BNR in noiembrie 2016, dupa care au inceput formalitatile finale de inregistrare a noii banci.

In urma fuziunii, Patria Bank este detinuta in proportie de aproape 80% de fondul privat de investitii Emerging Europe Accesssion Fund, inregistrat in Antilele Olandeze. Printre investitorii fondului fac parte BERD, Fondul European de Investitii, Banca de Dezvoltare (DEG), Black Sea Trade and Development Bank.

La sfarsitul lui 2013, fondul a achizitionat Nextebank, banca detinuta anterior de grupul maghiar MKB. Ulterior, aceasta banca a fost redenumita Patria Bank.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult