Cum aleg un cont de economii?

Expertul Banilor te ajuta sa gasesti usor conturile de economii cele mai avantajoase, cu ajutorul unui comparator unic ce analizeaza toate ofertele bancilor si iti arata castigul obtinut in fiecare caz.

Foto: FrameAngel/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: FrameAngel/ FreeDigitalPhotos.net

Alegerea contului de economii potrivit nu este insa tocmai usor, deoarece aceste produse sunt dificil de comparat. Rata dobanzii este desesori progresiva, in functie de soldul acumulat. Astfel, dobanda incasata va tine cont de comportamentul de economisire al fiecaruia.

In plus, acest conturi au uneori costuri asociate, destul de importante, care pot face intreaga dobanda sa se evapore, in cazul in care suma acumulata nu este suficient de mare.

Comparatii rapide si personalizate

Expertul Banilor te ajuta sa invingi toate aceste obstacole si sa poti compara conturile de economii, in functie de propriile nevoie, cu ajutorul unui comparator pentru Conturi de Economii.

Primul pas consta in stabilirea scenariului de economisire. Trebuie sa alegi:

  • Moneda in care vrei sa economisesti
  • Perioada in care vrei sa economisesti (comparatorul permite simulari pana la 3 ani);
  • Depunerea initiala pe care vrei sa o faci atunci cand deschizi contul
  • Depunerile lunare ulterioare pe care iti propui sa le efectuezi.

conturi-economii-cauta

Ulterior, comparatorul iti afiseaza ofertele care se incadreaza in cerintele tale. Pentru fiecare oferta, Expertul Banilor calculeaza o serie de indicatori de performanta:

  • Castigul obtinut reprezinta profitul ramas la sfarsitul perioadei de economisire. Castigul se determina ca diferenta intre dobanda platita de banca si taxele si comisioanele aferente contului de economii.
  • Randamentul efectiv iti arata performanta contului, in format anualizat. In acest mod, poti compara performanta fiecarui produs cu rata inflatiei, pentru a vedea daca banii tai isi vor pastra puterea de cumparare in timp.

Nu doar castigul ar trebui sa te interesezi, ci si celelate conditii, cum ar fi modul in care pot fi retrasi sau depusi banii in cont, suma minima ce trebuie blocata, precum si diverse alte conditii, pe care le poti verifica in Pasul 2 de comparatii.

Alege produsul care se apropie cel mai mult de nevoile tale de utilizare si iti poate genera cele mai mari castiguri.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult