Cum aflu fondul de pensie privata unde am fost repartizat?

asf2Persoanele care nu semneaza un act de aderare la un fond de pensie privata sunt repartizate aleatoriu. ExpertulBanilor.ro iti arata cum afli fondul de pensie privata la care ai fost alocat.

Toate persoanele care au mai putin de 35 ani sunt obligate sa adere la un fond de pensie obligatorie, atunci cand se angajeaza pentru prima oara. In acest sens, au la dispozitie 4 luni ca sa isi aleaga un fond de pensie privata.

Majoritatea persoanelor nu iau insa nicio o decizie, fie pentru ca nu stiu de aceasta obligatie, fie pentru ca nu sunt interesate de acest aspect. In consecinta, vor fi repartizate aleatoriu catre un fond de pensie existent. In prezent, repartizarea aleatorie se face in cote egale catre fonduri. Astfel, poti ajunge la cel mai putin performant fond sau la cel mai rentabil, dupa noroc.

De regula, administratorii trimit de scrisori de informare catre participantii inscrisi in urma loteriei, insa daca datele de contact furnizate de Casa Nationala de Pensii nu sunt corecte, atunci aceste scrisori nu mai ajung la destinatar.

Pentru a afla fondul de pensie la care ai fost inscris, trebuie sa faci o petitie la Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In baza codului numeric personal, autoritatea poate identifica rapid fondul la care ai fost repartizat. Urmatoarea etapa este sa contactezi administratorul fondului de pensie si sa soliciti actualizarea datelor personale, astfel incat sa poti primi notificari de la acesta pe viitor.

CERERE

Subsemnatul ………………………., domiciliat ………………………………………….,
prin prezenta solicit informatii referitoare la apartenenta la un fond de pensii administrat privat, intrucat nu am primit nicio notificare in acest sens.
Anexez o copie a actului de identitate, semnata in conformitate cu originalul.
Semnatura ……………………..

2 Comentarii
  • eroarea 404 la accesarea petitiei online.

    • Am reparat. Multumim pentru sesizare.

Comentariile sunt inchise.