Clientii Volksbank se muta la Banca Transilvania

banca transilvania 1Volksbank Romania isi va inceta activitatea, clientii urmand sa fie preluati de catre Banca Transilvania, care a pregatit un calendar de migrare pentru a asigura o tranzitie mai usoara.

Banca Transilvania a achizitionat Volksbank Romania, iar in perioada 1 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2016 se va face preluarea efectiva a clientilor.

Din data de 4 ianuarie 2015, clientii Volksbank vor folosi exclusiv serviciile Bancii Transilvania.
 
Tranzitia presupune urmatoarele etape:

  • de la 1 noiembrie 2015, cardurile Volksbank pot fi folosite si la bancomatele Bancii Transilvania la acealasi tarife ca la ATM-urile Volksbank;
  • incepand cu 16 noiembrie 2015, cardurile Volksbank vor incepe sa fie inlocuite cu carduri Banca Transilvania; cardurile Volksbank vor expira dupa data de 2 ianuarie 2016;
  • serviciul de internet banking al Volksbank poate fi utilizat pentru tranzactii pana la 30 decembrie 2015, ulterior putand fi folosit doar in scopuri de vizualizare;
  •  din 4 ianuarie 2016, aplicatia de internet banking BT24 va fi disponibila automat pentru toti clientii care au folosit aplicatia de online banking oferita de Volksbank cel putin o data in perioada 1 iunie – 30 decembrie 2015; clientii care se autentifica prin token trebuie sa ceara la Banca Transilvania inlocuirea dispozitivului, incepand cu data de 16 noiembrie 2015;
  • din 4 ianuarie 2016, IBAN-urile conturilor de la Banca Transilvania sunt singurele care vor fi acceptate. Banca a pus la punct o aplicatie online ce permite clientilor sa afle rapid noul cod IBAN.

Comisioanele dupa migrare

O data cu migrarea, clientii Volksbank vor accepta tariful de comisioane al Bancii Transilvania pentru conturi curente si carduri de debit. Acest lucru va face ca unele comisioane sa scada, iar alte servicii sa coste mai mult.

Partea buna consta in faptul ca Banca Transilvania nu percepe comisioane de administrare, nici la contul curent si nici la cardul de debit. La Volksbank, comisionul de administrare al contului curent era de 3 lei pe luna, iar la cardului de debit  – 7 lei pe an.

In plus, abonamentul la internet banking este de 1 leu pe luna la Banca Transilvania fata de 3 lei pe luna la Volksbank.

Retragerea de numerar va fi mai ieftina la Banca Transilvania, deoarece se poate face gratuit la bancomatele bancii. Si retragerea de cash la ghiseu va costa mai putin; 0,4% la Banca Transilvania, fata de 0,5% la Volksbank.

Incasarile interbancare presupun costuri la ambele banci, ceea ce un aspect negativ. Mai mult, in timp ce la Volksbank, incasarile interbancare erau gratuite, la Banca Transilvania, acestea costa intre 1,5 lei si 8 lei pe operatiune.

La Volksbank, platile intrabancare efectuate prin internet banking erau gratuite, in ce Banca Transilvania percepe comisioane cuprinse intre 1 leu si 7,5 lei. In general, tarifele pentru plati oferite de Volksbank sunt ceva mai mici.

Pentru a evita aceste tarife, clientii au diverse optiune de plata a facturilor de utilitati in conturile colectoare deschise de furnizori la Banca Transilvania. In acest caz, plata se face fara comision.

Per ansamblu, este de asteptat ca aceasta migrare sa aduca economii de costuri pentru majoritatea utilizatorilor de conturi curente si carduri de debit.

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult