Carpatica Asig: Incep platile pentru dosarele de dauna

Fondul de Garantare poate incepe platile pentru dosarele de daune deschise la Carpatica Asig. Persoanele care au de incasat despagubiri trebuie sa depuna o cerere de plata.

Foto: fantasista/ FreeDigitalPhotos.net
Foto: fantasista/ FreeDigitalPhotos.net

Fondul de Garantare a anuntat ca s-au intrunit conditiile legale pentru a demara plata compensatiilor catre pagubitii societatii Carpatica Asig.

Hotararea privind deschiderea procedurii de faliment a ramas definitiva, prin neapelare. Sentina a fost emisa de Tribunalul Sibiu si publicata in Buletinul Procedurilor de Insolventa, in data de 9 martie 2017.

Cum poti incasa indemnizatia?

In cazul in care ai de incasat bani de la Carpatica Asig in baza unei asigurari, trebuie sa depui o cerere la Fondul de Garantare al Asiguratilor.

Cererea trebuie depusa in termen de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, respectiv pana la data de 8 iunie 2017 sau de la data nasterii dreptului de creanta, atunci cand acesta s-a nascut ulterior.

Totodata, termenul limita pana la care se poate deschide un dosar la fond este 18 mai 2017. Valoarea maxima a compensatiei este de 450.000 lei per pagubit.

Pana pe 23 martie 2017, fondul a primit peste 16.000 de cereri de plata – inclusiv pentru dosarele de dauna nou deschise – si peste 11.000 cereri deschidere dosare dauna. In plus, fondul a preluat 27.240 dosare de dauna de la Carpatica Asig.

Pagubitii asteapta banii de peste 7 luni

Plata despagubirilor pentru dosarele de dauna deschise la Carpatica Asig a fost sistata de la sfarsitul lunii iulie 2016, cand ASF a retras autorizatia de functionare a societatii si a cerut falimentul acesteia. Astfel, multi pagubiti isi asteapta banii de peste 7 luni.

ASF a cerut falimentul dupa ce mai intai a incercat fara succes sa redreseze situatia financiara a companiei, prin procedura de rezolutie.

Cum indicatorii financiari nu au inregistrat nicio imbunatatire, singura solutie a ramas eliminarea acesteia de pe piata.

Autoritatea de supraveghere a curatat in ultimii ani piata asigurarilor de societatile insolvabile, cerand falimentul in 4 randuri pana acum, pentru Astra, Forte Asigurari, Carpatica Asig si LIG Insurance.