Bancpost se fereste de originile grecesti

Bancpost se fereste sa spuna publicului ca actionarul sau majoritar este o banca greceasca. Si-a schimbat chiar si prezentarea de pe website-ul propriu, unde banca mama este acum prezentata ca fiind un grup european.

Probleme financiare din Grecia au determinat multe persoane sa isi retraga banii de la bancile cu capital grecesc din Romania, de teama ca problemele actionarilor sa nu se rasfranga si asupra subsidiarelor de la noi.

In aceste conditii, bancile autohtone si-au regandit strategia de comunicare. Pana in 2009, orice banca se mandrea ca face parte dintr-un mare grup financiar grecesc. In acest fel, banca din Romania cauta sa imprumute din notorietatea actionarului majoritar.

Din 2009, reputatia actionarilor majoritari s-a stricat, astfel ca nu mai este nicio mandrie sa o fii o banca cu capital grecesc. Unele banci s-au reorientat intre timp si au inventat un nou termen pentru a ascunde adevarata origine a bancii-mama. Aceasta nu mai este banca greceasca si un grup financiar european.

Pagina de prezentare a bancii s-a schimbat

Prin 2008, pe site-ul Bancpost, vizitatorii puteau citi ca “actionarul majoritar al Bancpost este Eurobank EFG, una dintre cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Grecia din punctul de vedere al capitalizarii bursiere si membra a EFG Group din Geneva”.

Astazi, clientii sunt informati ca “Bancpost este membra a Grupului Eurobank EFG, o institutie bancara europeana cu active totale de 81,9 miliarde EUR (semestrul I/2011)”.

Mai mult, “grupul Eurobank EFG are o prezenta solida in Grecia, Bulgaria, Serbia, Romania, Turcia, Polonia, Ucraina, Marea Britanie, Luxemburg si Cipru. Eurobank EFG este membra a EFG Group, un grup bancar prezent in 40 de tari”.

Asadar, noua imagine a actionarului majoritar este ca acesta are afaceri in toata Europa si nu este dependent de ceea ce se intampla in Grecia.

 

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult